For ordentlige og værdige arbejdsforhold
Selvom OK18 er vel overstået og gik så godt, som man kunne håbe på, er der rigeligt at tage fat på i den kommende periode.
Nedskæringerne fortsætter ufortrødent, og vores kolleger presses både udefra og indefra. Lokalt afskediges lærere, pensionerede kollegers stillinger genbesættes ikke, og antallet af vikarer er stigende. De næste tre år vil jeg derfor arbejde for:
– At merarbejdslotteriet ophører. GL’s undersøgelser viser, at mange undlader at søge om udbetaling af ekstra timer, fordi det alligevel ikke nytter. Det er ikke værdige arbejdsforhold, og det kan ikke være rigtigt, at der mangler en retssikkerhed på området.
– At lokalløn udbetales. Alt for mange går glip af den lokalløn, de er berettiget til. Det er især et problem på erhvervsgymnasierne, og det skal ændres. Der findes ikke 2. rangskolleger i gymnasieverdenen.
– At kolleger på deltid får ordentlige vilkår. Nedsat tid skal ikke være den enkeltes måde at overleve en fuldtidsstilling på.
– At afskaffe løfteevnemålingerne. Mens man med den ene hånd skærer ned, lader man gymnasierne konkurrere om tal på ministeriets hjemmeside. Tal, som bestyrelserne kaster sig over og kræver forbedret uden skelen til, at systemet altid vil stemple en række skoler som ”under forventning”.
– Bedre forhold for vikarer. Ikke-fastansatte skal sikres en uddannelsesplan, og GL skal følge op på, om den respekteres. Der skal ikke skabes et prekariat af vikarer, som presses på arbejdsvilkår og ansættelsesforhold.
– At gymnasiereformen ses efter i sømmene. Grundforløbet skaber en kæmpe arbejdsbyrde for mange kolleger, og opløsningen af klasser efter efterårsferien gør det svært for særligt de et-årige fag på første år at skabe en sammenhængende undervisning og ordentlig relation til eleverne.